Zoek product (en)

Cart

Totaal € 0,00 (0 items) Uitchecken
 

Hoe uw laptop LCD-scherm vervangen

 


http://www.youtube.com/watch?v=CmHhPylL3vU

De volgende instructies zullen u helpen met het verwijderen en installeren van uw laptop LCD-scherm. Het hele proces duurt ongeveer 30 minuten of minder (afhankelijk van uw vaardigheids niveau) en u heeft de volgende instrumenten nodig:

 • Kleine (fijn) Philips schroevendraaier
 • Kleine mes of ander scherp, puntig voorwerp

Step 1: Safety First

 • Haal de voeding weg en verwijder de laptop batterij.

Step 2: Verwijder de schroefkapjes

 • Open de laptop en zoek de kleine ronde stukjes rubber of plastieken kapjes op de plastieken behuizing rondom het laptop scherm. Deze rubberen stukken zijn ook gekend als schroefkapjes. De schroef van de behuizing kan verschillende vormen hebben en bevindt zich aan de voorkant van de schermring of aan de zijkanten. De schermring bestaat uit een een voorkant en achterkant.
 • Met behulp van een scherp of puntig voorwerp, verwijdert u alle schroefkapjes aan de voorkant van de schermring. Verwijder ook eventuele schroefkapjes aan de zijkanten
 • Het is vermeldenswaardig dat een schermring soms plastieken of rubberen kapjes waaronder geen schroef zit. Dit verschilt van laptop model tot laptop model. Het is best om elk zichtbaar stuk rubber te verwijderen opdat alle schroeven zichtbaar zijn.

Opmerking: Berg alle schroefkapjes goed op zodat u ze niet verliest.

Step 3: Verwijder schroeven van de schermring

 • Met behulp van een kleine kruiskopschroevendraaier, verwijdert u alle schroeven en plaats u ze op een veilige plaats. Als uw specifieke model laptop schroeven heeft aan de zijkant behuizing, verwijder ze dan ook.

Step 4: Verwijder de voorkant van de plastieken behuizing (schermring)

 • Plaats uw vingers, aan beide kanten, tussen het laptop scherm en de voorkant van de schermring. Het voorste deel van de schermring zal meestal vrij gemakkelijk los komen.Als dat het geval niet is, beweeg dan de behuizing zachtjes in verschillende richtingen tot het los komt. Kijk ook uit voor schroeven die nog vastzitten aan de basis. Ga zo verder naar de bovenkant van de behuizing. Wellicht zult u die daar ook zachtjes heen en weer moeten bewegen om het los te krijgen.
 • Nadat u de onderste hoek heeft losgemaakt, kunt u de schermring blijven losmaken langs de onderkant van het scherm. Diagram Nu u de voorkant van de schermring verwijderd heeft, moet de laptop LCD behuizing op deze foto lijken. U zult merken dat het laptop scherm op vast wordt gehouden door een metalen beugel aan weerszijden van het LCD-scherm. Het is bevestigd aan de beugels aan weerszijden van de laptop door ten minste twee (2) Philips schroeven. Onderaan het scherm bevindt zich de omvormer die het vermogen geeft om het scherm op te lichten.

Step 5: schroeven aan metalen beugel

 • Plaats een papieren zakdoek of een zacht doek op het toetsenbord om het LCD-scherm te beschermen.
 • Breng het scherm samen met de metalen beugels lichtjes naar voren met een voorwaartse beweging zodat u gemakkelijk de Philips schroeven kunt verwijderen aan de metalen beugels.
 • Aan de hand van de Philips schroevendraaier draait u de onderste schroef en vervolgens de bovenste schroef van de metalen beugels los.
 • Na het verwijderen van de schroeven, brengt u het geheel (laptopscherm en achterkant van de kunststoffen behuizing) rechtop met negentig (90) graden. Leg het laptop scherm nu neer op het papieren zakdoek of zachte doek dat op uw toetsenbord ligt.
 • Zoals u in de foto kunt zien, kantelt u voorzichtig het laptop scherm naar voren, binnen de metalen frame. Als dit niet lukt, moet u wellicht extra schroeven verwijderen. Wees voorzichtig dat u de data kabel niet beschadigd.

Opmerking: Sommige modellen vereisen dat u de dunne video kabel uit het scherm haalt alvorens u het op het toetsenbord legt.

Bovendien is het belangrijk te weten dat een aantal laptops Wi-Fi-antennes hebben aan de metalen beugels.

De tweede foto toont de achterkant van de PVC schermring alsook de achterkant van het laptop LCD-scherm. Aangesloten op de achterkant van het laptop scherm ziet u de video kabel die meestal wordt beveiligd door een stukje tape. Daarnaast zult u het inverter bord (lange, smalle apparaat) onder het laptop LCD-scherm zien. Het laptop-scherm heeft een stekker met twee draden die onderaan de laptop LCD loopt en de omvormer als uiteinde heeft.

Step 6: Verwijder Videokabel

 • Verwijder alle tape die de videokabel vasthoudt aan op het laptop LCD-scherm. Plaats uw duim op de achterkant van het laptop scherm zodat er steun is en trek de tape zachtjes af.
 • Vervolgens schuift u met uw nagel de video-kabel uit de laptop video connector.

Opmerking: Sommige Dell en Sony laptop modellen maken geen gebruik van tape, maar gebruiken clips aan weerszijden van de video connector. Knijp de clips los om de video-kabel los te koppelen.

 • Als er een tweede stuk tape is dat de video kabel vasthoudt, plaats dan uw duim of vingers op de achterkant van het laptop scherm voor ondersteuning en verwijder de tape.

Step 7: Verwijder de omvormer

 • Gebruik uw duim en wijsvinger om de witte stekker uit de omvormer te halen. Als u niet in staat bent om de kabel te verwijderen (bijvoorbeeld omdat de omvormer zich op een moeilijke plaats bevindt) dan moet u wellicht de omvormer uit de laptop behuizing losschroeven.

Opmerking: De meeste laptop schermen hebben 1 omvormer stekker die past in 1 omvormer. Sommige grotere, extra heldere LCD's laptops kunnen twee omvormer pluggen waarin men twee inverters kan invoeren. Nog andere laptop schermen (LED LCD schermen) beschikken niet over een omvormer stekker en hebben dus geen omvormer.

Step 8: Installeer uw Nieuwe Laptop LCD

 • Van zodra u uw beschadigde laptop LCD-scherm hebt verwijderd, kunt u de bovenstaande instructies in omgekeerde volgorde volgen om het nieuwe laptop scherm te installeren.