Zoek product (en)

Cart

Totaal € 0,00 (0 items) Uitchecken
 

Heb ik een laptop scherm nodig?

Het meest kwetsbare en belangrijkste deel van de laptop is het scherm. U hoeft het laptop scherm alleen te vervangen als er grote schade is ontstaan. Hieronder vindt u een vraag- en antwoordlijst om te bepalen of u een nieuw laptop scherm nodig heeft.

 
Dode Pixels:
 

Probleem:
Uw laptop scherm heeft kleine zwarte of witte stippen, of een van de pixels verandert
niet van kleur: het blijft rood, groen of blauw.

Oplossingen:
Dode pixels worden meestal veroorzaakt door fabricagefouten en zullen zichtbaar blijven tijdens de hele levensduur van uw scherm. In vele gevallen is het mogelijk om de pixel te herstellen met het gebruik van software tools of manipulatie.
    • De software oplossing zal over het algemeen een reeks afbeeldingen genereren die in kleur en intensiteit variëren om zo de pixel weer normaal te laten functioneren.
    • Bij manipulatie gaat u, met een potloodgum bijvoorbeeld, zachtjes drukken op het beschadigde gebied. Door dit te doen drukt u op de lagen van het scherm, wat de vloeistof in het paneel doet verschuiven.
Opmerking:Deze methode is niet feilloos en kan uw LCD scherm beschadigen.

 

 
Donker Scherm:
 

Probleem:
U kunt een vaag beeld zien op het LCD-scherm, maar het is te donker om de laptop
comfortabel te gebruiken. Het aanpassen van uw helderheid functie helpt niet.

Oplossingen:
De koude kathode fluorescerende buis (tegenlicht of backlight genoemd) heeft het begaan of de omvormer is slecht. Als het scherm gedimd lijkt dan is in 75% van de gevallen de omvormer schuldig. De omvormer zorgt voor het vermogen voor de achtergrondverlichting in het laptop scherm. We raden u aan om in de eerste plaats de omvormer te vervangen, alvorens u het scherm te vervangt.
 

 

 
Gebroken Scherm:
 

Probleem:
Uw laptop scherm is gebarsten. Het lijkt misschien op inktvuil. Hoewel de
oppervlakte van het laptop scherm niet beschadigd is, is het glas in
uw laptop scherm het wel.

Oplossingen:
Gekraakte laptop schermen kunnen in het algemeen niet hersteld worden en moet worden vervangen. Klik hier op "Hoe kunt u uw LCD scherm te vervangen."
 

 

 
Lijnen op het Scherm:
 

Probleem:
Een laptop scherm is defect als het vertikale of horizontale lijnen vertoont en dit
is niet te wijten aan de laptop zelf (videokaart, enz).

Oplossingen:
Sluit uw laptop aan op een externe monitor. Als het beeld normaal is op de externe monitor dan bevindt het probleem zich zeer waarschijnlijk ergens anders. In de videokaart bijvoorbeeld.
 

 

 
Zwart Scherm:
 

Probleem:
Het scherm is volledig zwart. Er is zelfs geen vaag
beeld.

Oplossingen:
Zorg ervoor dat uw helderheid niet is ingesteld op de lagere niveaus. Als uw helderheidsinstellingen het probleem niet oplossen, dan kunt u proberen het om de laptop op een externe monitor aan te sluiten. Zo kunt u bepalen als de videokaart het probleem is. Als het beeld correct verschijnt op de externe monitor, dan is de achtergrondverlichting (CCFL of tegenlicht genoemd) defect.
 

 

 
Flikkerend Scherm:
 

Probleem:
Het beeld van uw laptop scherm gaat aan en uit.

Oplossingen:
Misschien kunt u controleren of de videokabel goed vastzit in de poort op de achterkant van de laptop scherm. Zorg er ook voor dat de omvormerkabel, gelegen aan de onderkant van uw scherm, goed bevestigd is.
Inspecteer de videokabel voor schade wat kan leiden tot flikkeren.
Als alles goed beveiligd lijkt en er geen andere zichtbare schade is, dan is er een kans dat het LCD-scherm defect is.